Италиански крадец измисли интересна система за бягство след обирите си, съобщи вестник „Република“. Всеки път след кражбите си той напуска мястото на престъплението с такси, което го чака, без да подозира какво върши.
Последния си удар изобретателният крадец извършил преди няколко дни в пощенски клон във Флоренция. Младият италианец се придвижил до него с такси, след което казал на шофьора му да го изчака отпред. След това влязъл в пощата и показвайки пистолет в калъф, принудил една служителка да му даде 500 евро. След това излязъл спокойно и потеглил с таксито, без шофьорът нищо да разбере.

През изминалите дни обаче крадецът извършил и други подобни удари, тъй като бил сниман от няколко контролни видеокамери в близост до банки и магазини. Системата била винаги една и съща - прибирал малки суми, а след това изчезвал с такси. По този начин той откраднал 500 евро от магазин на Penny Market, 400 евро от супермаркет от веригата Lidl, 1000 евро от супермаркет на Coop, 315 евро от друг магазин на Penny Market, а така също и 500 евро от друг магазин на Coop и още 500 евро от една аптека. /ПронтоСофия