Израелската полиция днес отново разпита – за четвърти пореден път, премиера Ехуд Олмерт по обвиненията в корупция, отправени му от американския бизнесмен Морис Талански, който твърди че е давал неколкократно пари в плик на Олмерт по времето преди да стане премиер – срещу бъдещи услуги, които така и не получил. Олмерт от своя страна твърди, че парите са били законно финасиране на неговата предизборна кампания.
Израелският премиер, който в сряда обяви, че след два месеца ще се оттегли от поста, отрича и последните обвинения, според които е осребрявал за сметка на държавата многобройни скъпоструващи разписки за разходите си по време на задгранични пътувания, пише Би Би Си.
Израелските анализатори са скептични относно възможността новият лидер на управляващата партия Кадима, който ще бъде избран през септември, да успее да състави ново коалиционно правителство, а това означава, че Олмерт ще остане на чело на сегашното като служебен премиер до следващите парламентарни избори, отбелязва Би Би Си./БЛИЦ