Израелският филм "Валс с Башир" бе отличен със "Сезар" за най-добър чуждоезичен филм по време на връчването на наградите на Френската академия за кинематографично изкуство и техника.
Лентата на режисьора Ари Фолман беше номинирана и за "Оскар", но статуетката на Американската академия отиде при японския “Okuribito” на Йоджиро Такита.

С най-много награди от Френската академия за кинематографично изкуство и техника беше отличен филмът "Серафин" на режисьора Мартин Прево. “Серафин" спечели приза за най-добър филм, а изпълнителката на главната роля, белгийската актриса Йоланда Моро, грабна третия си "Сезар" за най-добра женска роля.

Този филм получи награди в общо седем от деветте категории, в които беше номиниран - в това число за най-добър оригинален сценарий, за най-добра музика, за операторско майсторство, за най-добри декори и костюми.

За най-добър актьор бе отличен Венсан Касел получи за ролята си във филма "Месрин", създаден по действителен случай. Филмът донесе "Сезар" и на режисьора си Жан-Франсоа Рише. Лентата бе номинирана общо 10 пъти. /БЛИЦ