На видео се вижда как германска репортерка се навежда, взема малко кал и я слага върху дрехите си, докато е заобиколена от повредени улици и къщи, разрушени при наводненията. След това отново се навежда, този път слагайки кал на лицето си.

Германската телевизионна репортерка Сузана Охлен, 39-годишна, се намаза с кал, преди да заснеме репортаж, преструвайки се, че почиства улица в Бад Мюнстерайфел, след като при наводнение загинаха най-малко 170 души в Германия, съобщи Daily Mail.
 

RTL публикува доклад "Почистване след наводненията: Репортер на RTL помага в Бад Мюнстерайфел", а наблюдател засне репортерката непосредствено преди снимките как се цапа с кал и го публикува в социалните медии.

На видеото се вижда как Охлен в синя риза, шапка и ботуши се навежда, вдига малко кал и търка дрехите си, докато е заобиколена от повредени улици и къщи, разрушени при наводненията. След това отново се навежда, този път слагайки кал на лицето си. Наблюдателят се чува да се смее на заден план, докато репортерката се обръща към телевизионния си екип.
 

Германският RTL заяви, че "подходът на репортерката очевидно противоречи на журналистическите принципи и техните собствени стандарти". Когато видяха какво е направила, я уволниха.
Охлен работи за RTL от 2008 г. в множество предавания.

Припомняме, че западната част на Германия беше засегната от силни дъждове, които предизвикаха наводнения и отнеха 170 живота. Много къщи и улици бяха унищожени.

Превод: БЛИЦ