Африкански бежанец, за когото се твърди, че е от ганайски произход, е взел малко момиче за заложница в германския град Визмар в местен център за чужденци, съобщиха от градското полицейско управление, предават световните медии.

Спекулира се, че детето може да е собственото дете на мъжа, което той използва като средство за упражняване на натиск върху властите, за да го оставят в Германия. Мъжът е невъоръжен.

Полицията е отцепила сградата и в момента води преговори с мъжа.

Всички служители в Службата за управление на чужденците са напуснали сградата, според шефа на местната администрация Кирстен Вайс. 
Състоянието на детето се наблюдава от лекар по всяко време.

Предполагаемият му родител се опитва да убеди властите да направят тест за бащинство, който по същество би го спасил да бъде изгонен от Германия.

Страната е изправена пред голям наплив от мигранти и търсещи убежище от Близкия изток и Африка, откакто канцлерката Ангела Меркел обяви политика на „отворени врати“ през 2015 г.

Някои политици, активисти и критици на либералната миграционна политика твърдят, че това е причинило нарастването на криминогенните фактори в Германия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!