Киев е отказал да преговаря за прекратяване на руската военна операция. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той обяви, че поради това днес нови руски подкрепления са влезли в Украйна.

Песков припомни, че вчера руският лидер, във връзка с очакваните преговори, е издал заповед за спиране на настъплението на руските войски. Този следобед обаче, след като украинската страна е отказала срещата, настъплението на руските сили е продължило.

Тъй като всъщност украинската страна отказа да преговаря, днес придвижването на основните руски сили е възобновено в съответствие с плана на операцията“, каза Песков.

Междувременно от офиса на украинския държавен глава Володимир Зеленски съобщиха, че Украйна е отказала преговорите, тъй като предложените от Москва условия не я устройват. 

Зеленски с последна информация за хода на бойните действия в Украйна ВИДЕО

„Току-що научих, че Украйна е отказала да преговаря. Защото условията, които руската страна е променила чрез посредници, не ни удовлетворяват“, каза Алексей Арестович.

На въпрос какви точно са тези условия, Арестович не отговори и каза, че условията на евентуалния мирен договор са възможни само при условията на Киев.
 
Това беше опит да ни принудят да капитулираме. Ние им дадохме сигнал, че условията на евентуален мирен договор са възможни при условията на Киев, а не на Москва“, каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ