39-те тела, открити в камиона-ковчег вчера в Англия, са на китайски граждани, предаде Би Би Си.

Цитираната медия допълни, че информацията за националността на хората, загинали в тежкотоварния автомобил, все още не е потвърдена официално и разпитът на Морис (Мо) Робинсън не е приключил.

Междувременно се появи още информация за 25-годишния мъж, арестуван за масовото убийство. Той е щял да става скоро баща. Приятелката на Робинсън е работила като фризьорка в Северна Ирландия (Ълстър) и очаквала близнаци. Двамата са живеели в дом на стойност 300 000 паунда.

Вчера от полицията първоначално обявиха, че ремаркето ковчег било  пристигнало от Ирландия през уелското пристанище Холихед. Оказа се, че е транспортиран от Зеебрюге (Белгия) направо на Острова в Пърфлийт, едно от не толкова добре проверяваните портове в долното течение на Темза след Лондон.

Онлайн изданието на "Дейли Мейл“ съобщава, че 25-годишният Мо Робинsън е взел товара на пристанище Пърфлийт късно миналата нощ. След това със своя камион "Скания“ с българска регистрация е докарал ремаркето в индустриалната зона "Уотърглейд Индастриал Парк“ на около 30 км източно от Лондон.

Още няма информация откъде е пристигнал в Зеебрюге контейнерът. Според Би Би Си мигрантите плащат до 10 000 паунда, за да бъдат вкарани нелегално на Острова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!