Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че след "денафицикацията и демилитаризацията" на Украйна, той има намерение да продължи "борбата със сатанизма“ в Европа на територията на Полша.

Според него следващата "народна република“ може да се появи в Силезия, където и без това през юли ще се проведе "ежегодният Марш за автономия". 

"Сега и Полша ще моли за оръжие САЩ. Това решение беше обявено от Марчин Пржидач, който е ръководител на Бюрото за международна политика в кабинета на полския президент. В подкрепата си за Украйна, Варшава успя да изчерпи собствените си военни ресурси и сега е объркана.

Какво ще стане, ако след успешното завършване на СВО, Русия започне да денацифицира и демилитаризира следващата страна? Все пак след Украйна на картата е Полша!", пише чеченският лидер в своя канал в приложението Телеграм, като допълва, че многократно е заявявал, че "борбата срещу сатанизма трябва да продължи в цяла Европа", предаде "Фокус".

"През юли ще се проведе ежегодният Марш за автономия на Силезия, който всеки път привлича все повече участници. Според мен, така този регион на Полша си заслужи специален независим статут и там спешно е необходим референдум, за който Русия може да окаже организационна помощ. Моли, Полша, моли господарите си", пише Рамзан Кадиров.

На 28 януари полският премиер Матеуш Моравецки заяви в интервю пред Le Figaro, че се надява Чечения да успее да стане независима от Русия. Моравецки отбеляза, че се надява и други народи да успеят да се освободят от Русия, в която са като "затворници", припомня "Фокус“.

"Чечения може да получи своята независимост. Има части от Русия, които са затвори за други народи. Тези части от Русия могат да бъдат освободени, като Чечения например. Те могат да получат своята независимост. Те се борят за свободата си от векове, а през последните няколко десетилетия те се бориха с голяма мотивация. Вярвам, че тази страна заслужава своята независимост", заяви полският премиер.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук