Първото официално твърдение, че ислямът е част от Германия, принадлежи на тогавашния федерален президент Кристиян Вулф през 2010 г., като изрекъл „Ислямът принадлежи на Германия”, припомня tsargrad.tv.
Федералният канцлер Ангела Меркел задълба прозрението, като заяви многократно: „Ислямът несъмнено се явява част от Германия”.
 

От германските политици единствено премиерът на провинция Саксония Станислав Тилих, съпартиец на Меркел, възрази остро: „Аз не споделям това мнение. Мюсюлманите са посрещнати радушно в Германия и могат да изповядват своята религия. Но това не означава, че те са част от Саксония.”
 
Германците има да си правят толкова много поуки от грешките си в историята, че не могат да ги запомнят всичките. Част от тях са свързани с Хитлер, който бил поклонник на исляма. И той сигурно би се радвал много, ако види как Меркел и съратници сбъдват неговата мечта.
 
Запазени са обаче достатъчно свидетелства и точни цитати, записани от обкръжението на фюрера, които показват, че той обожавал исляма и при сгоден случай бил готов да стане мюсюлманин.
 
„Нашето нещастие се крие в това, че сме избрали неправилна религия. Мюсюлманската религия ... би ни прилягала по-добре от християнството. Защо трябваше да бъде християнството с неговото покорност и вялост?” – се оплакал веднъж фюрерът на имперския министър по въоръженията Алберт Шпеер.
 
Според Хитлер, именно ислямът е религия на истинските мъже и той в много по-голяма степен съответства на германския темперамент, отколкото „еврейската мерзост и попското дърдорене” на християнството.
 
Хитлер съжалявал, че франките победили арабите при Поатия (732), тъй като „ислямизираните германци” можели да се окажат начело на създадената от арабите мюсюлманска империя”.
 
Илзе Браун, сестра на многогодишната спътница на Хитлер Ева Браун, си спомня, че фюрерът често обсъждал исляма но време на разговорите на масата със своя антураж, „не веднъж сравнявал исляма с християнството при това не в полза на последното”.
 
Според нея, фюрерът считал исляма за „силно и практично вярване, а християнството го рисувал като мека, изкуствена, слаба религия на страданието”.
 
Разприказвайки се пред своите сподвижници, Хитлер наричал християнството „организирана лъжа”, която била „наложена” на немците през VІІ-ІХ век, и че само „ислямът още може да ме подбуди да вперя възторжен взор в небето”.
 
На тема ислям е разсъждавал и вторият по ранг човек в Райха – Хайнрих Химлер, шеф на зловещата организация SS (SchutzStaffel) и на немската полиция: „Мохамед знаел, че повечето от хората са ужасно страхливи и глупави. Затова той обещал на всеки воин, който ще се сражава мъжествено и падне в боя, две (!) красиви жени... Това е основано на дълбока мъдрост. Религията трябва да говори на човешки език.”
 
Екип на БЛИЦ по публикация на tsargrad.tv