Американски изтребители поразиха с ракета "неидентифициран обект", летящ над езерото Хюрън, където минава границата между САЩ и Канада.

Смята се, че е същият, проследен над Монтана и наблюдаван от правителството от предната вечер, съобщиха американски служители, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

Летящият обект бе свален, след като по-рано бяха поразени други обекти в Аляска и Канада, тъй като са летели на височина, която е представлявала заплаха за пътническите самолети.

По-рано вчера американските и канадските власти ограничиха част от въздушното пространство над езерото и бяха изпратени изтребители да прехванат и да се опитат да идентифицират обекта.

Байдън разпореди изтребител Ф-22 да стреля и свали НЛО, нахлул над Канада ВИДЕО

Това е четвъртият обект, свален този месец. Двама американски служители, говорещи при условие за анонимност, заявиха пред Ройтерс, че военните са свалили обекта, но отказаха да кажат дали той прилича на големия бял китайски балон, който беше свален по-рано този месец.

Високопоставен представител на САЩ заяви, че обектът е имал осмоъгълна структура без забележим полезен товар. Няма индикации, че обектът е представлявал военна заплаха или че може да е бил използван за шпионска дейност.

По-рано в неделя представителят на Демократическата партия Елиса Слоткин от Мичиган написа в Туитър, че е получила обаждане от Министерството на отбраната, в което се казва, че американската армия „следи изключително внимателно“ обект над езерото Хурон, информира CNN, цитирана от bg-voice.

„Току-що получих обаждане от @DeptofDefense — нашите военни наблюдават изключително внимателно обекта над езерото Хурон“, каза Слоткин в туит в неделя.

По-късно новината беше потвърдена от губернатора на Мичиган Гретхен Уитмер.

В Туитър тя съобщи, че въоръжените сили следят летящ обект над въздушното пространство на щата. “Радвам се да съобщя, че е свален бързо, безопасно и сигурно”, написа Уитмер.

На този фон стана ясно, че китайските Въоръжени сили се подготвят да свалят неидентифициран обект, който е бил засечен близо до водите на китайския град Жъджао.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук