Хеликоптер Robinson се е разбил в Република Алтай, съобщават руски медии, позовавайки се на пресслужбата на Западно-Сибирското следствено управление по транспорта на Следствения комитет. По данни на ведомството, инцидентът е станал в 20 часа местно време в Турочакский район.
За инцидента сигнализират очевидци. По думите им, машината е паднала в езеро и е потънала.

Предполага се, че на борда на въздухоплавателния съд е имало пет човека.  Не е изключено сред пасажерите да е бил и бизнесменът и бивш вицепремиер на Алтай Анатолий Банних заедно с двете си деца. През 2009 година той оцеля при катастрофа с Ми-8 над Черна планина в Алтай по време на незаконен лов на архар. При този инцидент загинаха седем души, сред които и представителя на президента в Държавната Дума Александър Косопкин.

Западно-Сибирското следствено управление по транспорта започна проверка на инцидента. Следствена група е в готовност да отпътува към мястото на катастрофата. Към момента няма никаква информация за съдбата на хората, които са били на борда на машината.

Обстоятелствата около катастрофата се изясняват.

Според източник на РЕН ТВ, на борда на машината е имало трима души: единият бил пилот, който е от Москва. Хеликоптерът е извършвал неразрешен полет през тъмната част на денонощието. Той е направил един кръг над острова и на втория е паднал на 600-800 метра от брега.