Коронавирусът напълно уби американската икономика. Страната е в страшна нищета и безработица. Само нова световна война може да й помогне да излезе от кризата, както се е случвало и преди.

Янките все повече мислят за това и вече са започнали постепенно да подготвят обществеността за идеята, че войната в света е неизбежна. 

Неотдавна бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър се впусна в дълги разсъждения за това, че отношенията между страните днес са много подобни на тези, които са били преди избухването на Първата световна война. Той даде да се разбере, че влошаването на отношенията между държавите може да доведе до същото.

Той дори обясни, че основните играчи в конфликта са САЩ и Китай, отношенията между които могат да се влошат толкова много, че една от държавите да премине от студена война към активни военни действия. Очевидно е, че те имат съюзници, които също ще бъдат въвлечени във въоръжения конфликт.

Почти целият свят ще се бие. Разбира се, това ще съживи световната икономика, защото всички държави са пострадали от коронавируса по един или друг начин, но големите човешки загуби не могат да бъдат избегнати, така че хората трябва да бъдат подготвени за това.

САЩ и Китай са големи държави, които заемат водещи позиции. Съединените щати не искат да отстъпят нищо на Китай и това може да завърши зле.

Най-вероятно Америка ще загуби в нова световна война - има твърде много вътрешни проблеми, расови противоречия и натрупано недоволство сред населението. Китайците са приятелска нация със силна армия и напреднали технологии, а държавата има много силни съюзници. Това предопределя изходът от събитията предварително.