Над 60 години след смъртта на Адолф Хитлер подробностите за неговия личен живот продължават да интересуват обществеността. Нови подробности станаха известни тези дни, след като английска аукционна къща продаде документи на британското разузнаване на анонимен колекционер за 2 900 долара.
Навиците на Хитлер са записани от британски агент на 3 май 1945 г. /три дни след смъртта на диктатора/, който е записал показанията, дадени при разпит на германски командир, член на щаба на Хитлер в Берлин през Втората световна война. Споменаван само като “военнопленник”, германецът говори за навиците на Хитлер по времето, когато той живее в бункер. Германецът казва, че фюрерът е бил силно привързан към навиците си.
“Ставаше в 11 ч. или 11,30 ч. сутринта. След половин час беше в стаята за срещи, където се запознаваше с първите доклади. Около 2 ч. следобяд закусваше оскъдно и спеше един час. След това се връщаше в залата, за да разговаря отново за плановете”, казва “военнопленникът”. Той допълва, че Хитлер е имал много лоши маниери по време на хранене. Между другото си е гризял ноктите.
Около 8 ч. вечерта фюрерът вечерял със свитата си. Макар че това било главното за него хранене, то било скромно и се състояло обикновено от зеленчуци и плодове за десерт. Известно е, че в началото на 30-те години Хитлер е спрял да яде месо, а също така не пиел алкохол, докато не започнал да губи войната.
“Хитлер дъвчеше бързо, механично, за него храната беше само средство за преживяване. Не пушеше и цигареният дим около него беше строго забранен, защото гърлото му се възпаляваше лесно”, казва “военнопленникът”, който лично е смятал своя водач за луд.
Фюрерът обаче е обожавал сладкото, поради което нараствали паласките около кръста си и имал много лоши зъби. През 1945 г. руснаците го разпознават точно по многото пломби. Някои смятат, че поради прекомерната си любов към сладкишите и последиците от това той рядко се е усмихвал публично /други обаче са на мнение, че това е свързано с характера му/.
След вечеря Хитлер се оттеглял в покоите си с някоя жена, през последните години с госпожица Ева Браун. Така и не е доказано, че е имал нещо повече от платонични отношения дори с една жена, но също така не е доказано, че е бил хомосексуалист. Знае се обаче, че е обожавал нацисткия офицер Рудолф Хес, но не се знае как е понесъл преминаването му на страната на врага.
Около 2 ч. през нощта Хитлер се разхождал пред бункера си. Винаги правел дневната си разходка посред нощ, напълно сам. Смятал е, че излагането на слънце по някакъв начин действа лошо на мозъка му, пише “Ютарни лист”. /БЛИЦ