Хърватинът Денис Пулич /35 г./ е работел като продавач на автомобили в автосалона “Hahn autombile” за Фолксваген и Ауди. Вчера сутринта видял през стъклената врата как към автосалона се приближава въоръжено момче. Междувременно полицията обкръжила 17-годишния Тим Кречмър. Той се опитал да влезе в автосалона и да се укрие от полицаите.
Денис разбрал, че има опасност и се опитал да дотича до вратата, за да я заключи. Не успял. Тим връхлетял в автосалона и стрелял няколко пъти в Денис. Не спрял до тук и стрелял и срещу клиенти. След това продължил престрелката с полицията и ранил тежко двама полицаи, преди самият той да бъде ранен. Не е искал да се предаде жив, знаейки, че го чакат дълги години затвор. Самоубил се с изстрел в главата.

Пулич е роден в Баня Лука, Босна и Херцеговина, но е израсъл в Загреб. Женен е, със съпругата си Саня имат едногодишна дъщеричка, пише “Вечерни лист”. Родителите му са разведени. Тежко болната му майка наскоро дошла да живее при него в Германия. В градчето Виненден с население 27 000 души живеят 500 хървати, пише “24 сата”. /БЛИЦ