Кметът на Портланд, щата Орегон Сам Адамс поднесе публични извинения за сексуалната си връзка с 18-годишно момче през 2005 г. и че го помолил да не разказва за това. Извиненията си кметът поднесе на пресконференция.
“Искам да се извиня пред хората от Портланд за това, че не бях честен”, каза Адамс. Той обаче изобщо не планира да подава оставка и не крие нетрадиционната си сексуална ориентация. Портланд е най-големият град в САЩ, който е избрал за кмет такъв човек.
“Това беше сериозна грешка, която стана преди около четири години”, каза Смит, който специално се върна от Вашингтон, където беше заминал за инаугурацията на президента Барак Обама, за да даде пресконференцията.

Вчера Адамс разпространи изявление, в което посочва, че по-рано е говорил за връзката си с младежа Бо Бридлав като за връзка, която няма сексуален характер и че това не е вярно. “Бо Бридлав и аз имахме сексуални отношения в продължение на няколко месеца през лятото на 2005 г., след като той навърши 18 години”, казва кметът в изявлението си.
Смит трябваше да даде пресконференция, след като местният вестник Willamette Week публикува материал, в който обвини Адамс в развращаване на непълнолетни. По данни на вестника по време на срещите си с Адамс Бридлав е бил на 17 години. Кметът обаче, без да снема от себе си отговорността за сексуалните контакти, посочи, че се запознал с момчето, когато то било на 17 години, но е нямал по-близки отношения с него, преди то да навърши 18. Тогава Адамс е бил на 42 години.
Слуховете за сексуалната връзка на Адамс и Бридлав стигнаха до американската преса по време на предизборната кампания. Именно тогава Адамс е помолил бившия си партньор да не казва истината. По думите на Адамс той се е срещал с Бридлав три или четири пъти през два или три от летните месеци на 2005 г., посочва РИА “Новости”. /БЛИЦ