На ваканция в пустинята в Перу заведе княз Кирил трите си деца Мафалда, Олимпия и Тасило. Най-голямата царска внучка е най-известна, тъй като е активна и социално ангажирана, но за другите двама се знае малко.
И тримата са възпитаници на Френския лицей в Лондон, който е завършил и баща им. Там научават френски, помежду си говорят на испански, а с приятелите си - на английски, пише "24 часа".
 
И тримата са наследили спортния дух на княз Кирил - карат заедно колелета, играят тенис или практикуват заедно най-любимия спорт на баща си - сърф. Затова и ваканциите им винаги са съчетание на приключения по нови места по света, но с условия за спорт.
 
Всъщност спортът е на почит в царското семейство. Симеон практикува ски ходене на Боровец, царица Маргарита е отличен скиор. И двамата спортуват много още от млади години и така са възпитали децата си, което сега се предава на внуците.
 
Най-голям спортист от трите деца на Кирил обаче е 14-годишният Тасило. Той учи в Лондон, а в свободното си време кара ски, отличен сърфист е като баща си, дори участва в състезания по водни ски.
 
След 10 дни най-голямата дъщеря на Кирил - Мафалда-Сесилия, навършва 22 г. Тя учи музикология в университета “Бъркли” в Бостън. Това е най-добрият в света университет в обучението по музика, в който са се дипломирали световни имена като Куинси Джоунс, Даяна Крол, Хуан Луис Гера и други.

Пее и сама пише песните си, вече има три сингъла - Run, Giving Up и Don't Let Go. Макар да не знае български език, младата дама вече се прочу с любовта си към нашите традиции и история. Мафалда често пее народни песни и играе хора на инициативи, организирани от баща ѝ или от създадения от него Сити клуб - на българската общност в Лондон.