Стив Возняк ще участва в шоуто Dancing with the Stars
Съоснователят на Apple Стив Возняк ще участва в осмото издание на американското шоу Dancing with the Stars, съобщава TechNews.bg. Компания ще му правят трима музиканти, легенда от американската професионална хокейна лига, известна рапърка, момиче на Джеймс Бонд и други популярни личности от шоу бизнеса.
 
Тринадесетте финалисти ще бъдат представени на двучасова премиера на 9 март по телевизия АВС. Най-младата участничка е 17-годишната шампионка по спортна гимнастика от летните олимпийски игри в Пекин Шон Джонсън.
 
Стив Возняк е една от тези личности, които оформиха лика на компютърната индустрия през последните три десетилетия. Той създаде първата линия компютри Apple I и II и допринесе изключително много за популярността на Macintosh.
 
След като напусна компанията през 1985 г. Возняк се включи в много филантропски инициативи, насочени главно към приложението на компютрите в образованието и насърчаване на творчеството на ученици и студенти. Автобиографията му, издадена през 2006 г., се превърна моментално в бестселър. /БЛИЦ