Прекалено дългото седене пред компютъра води до състаряване на кожата на лицето, до образуването на торбички под очите и до бръчки, съобщи вестник „Стампа“, цитиран от Pronto Sofia.
Така твърди италианският естетически хирург и преподавател в римския университет „Сапиенца“ Джулио Базоку. Според него причина за погрозняването на една жена може да бъде не само стресът заради многобройните й отговорности, а и заради факта, че „шефът й диша във врата“.
„Състаряването и пожълтяването на кожата се получава заради физически стрес от продължителното седене пред компютъра. Очите се уморяват, жената има нужда от непрекъсната концентрация и намества непрекъснато тялото си, търсейки най-удобната позиция на стола. Освен това фактът, че се стои дълго време неподвижни през зимата с парно, а през лятото - с климатик в стаята, допринася за дехидратирането на кожата на лицето“, твърди Базоку.
Според него повечето от пациентите му са секретарки или чиновнички, които отместват очите си от компютъра само по време на обедната почивка. /БЛИЦ