Списание “Пийпъл” публикува годишната си класация на 100-те най-красиви хора в света. Първото място е отредено на актрисата Кристина Апългейт, известна с ролята си на Кели Бънди в сериала “Женени с деца” и Саманта в ситуационната комедия "Samantha Who?".
От списанието специално отличават Апългейт за това, че тя не скри от обществеността факта, че през 2008 г. й беше поставена диагноза рак на гърдата и разказа за последвалите операции за ампутация на млечните жлези и възстановяването им.
“Трябва да преминеш през промяна на външността, да се отърсиш, да тръгнеш на работа и да се опиташ да бъдеш себе си, обикновената, жизнерадостна Кристина за всички около тебе”, сподели актрисата пред списанието.

Освен Апългейт, която е включена в списъка за трети път, в него тази година са актрисата Холи Бери, актьорът Зак Ефрон, певицата Кристина Агилера, звездата от “Беднякът милионер” Фрейда Пинто, актьорът Чанинг Тейтъм и други знаменитости, включително редовното присъствие Джордж Клуни, Анджелина Джоли и Брад Пит.
Ройтерс отбелязва, че през 2009 г. в списъка на “Пийпъл” дебютира и съпругата на американския президент Мишел Обама. ЛентаРу отбелязва, че освен първото място останалите личности, включени в класацията, са изредени от редакцията на “Пийпъл” в произволен ред. /БЛИЦ