Членове на Работническата партия на Кюрдистан (ПКК) извършиха в петък серия от атаки в Турция, в резултат на които загинаха трима военнослужещи, а 12 други пострадаха, някои от които сериозно, съобщава "Фокус".
Единадесет турски военнослужещи бяха ранени при експлозия на пътна бомба в източната провинция Ван. Местните медии уточниха, че състоянието на двама от тях е критично.

Малко по-късно бе съобщено, че трима турски военнослужещи са убити при нова атака на членове ПКК, извършена срещу военно превозно средство на магистрала, свързваща градовете Мардин и Диарбекир. При нападението, едно от поредицата, които бяха извършени в Турция днес, пострадаха още няколко военнослужещи, които са транспортирани в болница.

Сходна атака бе извършена и в провинция Хаккяри, където също пострада един военнослужещ от армията.

Междувременно, както БЛИЦ съобщи, ракетна атака удари южната турска провинция Анталия. Трите ракети са ударили магазин на риболовна фирма, но не са причинили щети, предава Dogan news agency. По данни на телевизия NTV пък снарядите са били изстреляни в посока на пристанище в момент, в който е преминавал танкер. Данни за пострадали при инцидента няма.

Турските силите за сигурност отговориха на серията атаки с незабавното стартиране на антитерористични операции в районите, които бяха ударени.