Трима души пострадаха при нападение с нож, извършено на метростанция "Шуман" в белгийската столица Брюксел в час пик. Един от ранените е в тежко състояние. 

Нападателят е задържан, уточняват от полицията.

По думите на очевидци, нападателят - млад мъж, е опитвал да се нахвърли върху всеки, който се изпречи пред очите му. Настъпила е паника и хората са започнали да бягат към изходите на метрото. 

Една жена е ранена, докато е излизала от метрото. След това 30-годишният нападател се е насочил към друга, която е бутала детска количка.

Пред Euronews свидетел разказа, че нападението се е разиграло във вагон на метрото. Мъжът намушкал жена с нож и каза на пътниците да излязат. Свидетелка пък споделя, че е била в метрото, когато е чула викове: „Излизай, ставай, бягай“.

На снимки от мястото на инцидента се вижда млад мъж, който лежи на земята под дулата на пистолети на полицаите.

На станцията е проведена евакуация. Движението на метрото е спряно. 

Мотивите на нападателя се изясняват. Към момента няма индикации мотивът да е свързан с тероризъм, съобщиха от прокуратурата. 

Метростанция "Шуман" се намира в сърцето на Брюксел, точно пред сградите на Европейската комисия и на Съвета на ЕС и Европейския съвет. През 2016 г. на съседната спирка "Малбек" бе извършен единият от двата атентата в белгийската столица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук