В eBay се появи необичайна оферта за наемане на имот – една от къщите на австрийското чудовище Йозеф Фрицъл беше предложена като “къща за почивка” на туристите.
eBay обаче бързо махна обявата, дадена от сегашния наемател на къщата на Фрицъл Антон Краусхофер.
Става дума за къща в Сен Пьолтен, продадена преди четири година на Фрицъл от бащата на Краусхофер. В двуетажната къща има седем апартамента, пицерия, магазин за обувки и 13 места за паркиране.
Краусхофер, 33-годишен шофьор на камион, стигнал до идеята за отдаването на къщата на Фрицъл под наем, след като видял, че хотелите в града са вече пълни, тъй като мнозина искат да присъстват на съдебния процес, който започна идния месец. “Къщата се намира на само три минути от съда”, пишеше в офертата. “Не съм направил нищо незаконно. Бих разбрал такава реакция, ако бях предложил къщата, в която той е извършил престъпленията, но в жилищата в тази сграда не е ставало нищо неморално”, каза Краусхофер. “Не правя това за пари, а защото съм добър човек”, допълни той. Цената в офертата беше до 1 000 евро за ден. До махането на офертата се бяха отзовали 145 души, като най-високата оферта беше 201 евро на ден. Index.hr припомня, че се очаква съдебният процес срещу Фрицъл да започне на 16 март. Той е обвинен в убийство на дете, изнасилване, инцест, държане в пленничество и робство. Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, той може да получи доживотна присъда. /БЛИЦ