Възрастен мъж от Мичиган се размина на косъм от смъртта, благодарение на доброто си куче. Навръх Нова година той е претърпял сериозен инцидент, оказвайки се навън при минусови градуси със счупен врат, а четириногият му приятел е бил неговият спасител, предаде "Метро", цитиран от novini.london
Мъжът, на име Боб, излязъл от фермата си да вземе дърва за огрев малко преди полунощ на Нова година, но бил с чехли и се подхлъзнал, паднал и си счупил врата. Не бил способен да се движи, бил без горна дреха, а температурата била около -4 градуса. Започнал да вика, въпреки че знаел, че наблизо няма съседи. За щастие, неговата вярна Келси, Голдън ретривър, го чула и се притекла на помощ.

Келси моментално легнала върху стопанина си и по този начин го предпазила от измръзване. Двамата останали така в продължение на почти 24 часа, през които тя почти не спирала да лае и вие, сякаш вика помощ.  Инцидентът станал в 22:30 ч. на 31 декември, а Боб бил намерен от съседа си чак в 18:30 ч. на следващия ден, 1 януари. Той се чувства късметлия, тъй като е оцелял, за което е изцяло благодарен на Келси.