Саша Стойкович най-вероятно е бил убит при разчистване на сметки между наркокланове. Според източник на вестник “Курир” от МВР на Сърбия инспекторите от сръбската полиция подозират, че убийството му е било поръчано от България, а в организирането му са участвали и шефове на белградски наркокланове.
Сръбската полиция смята, че не е изключено Стойкович да е бил ликвидиран по поръчка на големи наркобосове от България и Белград, изнервени и проявяващи съмнения заради зачестилите случаи на заловени наркотици, влизащи от България в Сърбия. През последните месеци тези случаи са били най-често в района на Зайчар. Някои са подозирали, че Стойкович чрез подаване на сигнали е помогнал за това големи количества наркотици от България да бъдат заловени на територията на Зайчар. По такъв начин Стойкович се е опитал да изхвърли конкуренцията от играта, като не е спазвал правилата, диктувани от босовете от подземния свят в Белград. Освен това, макар че е имал връзки за получаване на стока от България, той не е спазвал и правилата на българските наркобосове. “Саша и неговият екип смятаха, че са достатъчно силни и могат да бъдат самостоятелни, а освен това работеха мръсно. Предвид поведението си Саша е можел да очаква такъв край”, казват източници на вестника. БЛИЦ припомня, че друг сръбски вестник пише, че професионалният убиец, който преди дни ликвидира Саша Стойкович /28 г./ в сръбския град Зайчар близо до границата с България, според някои информации най-вероятно се е укрил в България. Границата му е била наблизо, а и най-малко ще е рискувал да попадне на полицейските блокади и да тръгне да бяга към Белград, пише вестникът. Тази част на Сърбия отдавна е на картата на наркоканалите. Близостта на българската граница, която е важна брънка от балканския път на дрогата, допринесе за това много млади хора от Бор, Зайчар и от други места да се окажат в този “бизнес”. Печалбата е бърза, голяма и лесна. Поне докато си извън полезрението на полицията, но и на клановете, пише изданието. Наркотиците идват от Афганистан, минават през Турция, България и оттам през Сърбия продължават към Западна Европа, припомня вестникът. Изданието твърди още, че в България част от избягалите членове на Земунския клан се занимават с наркобизнес. Отделни лица са тясно свързани с наркодилърите от град Бор, Сърбия, които са част от трасето за прехвърляне на дрогата към Ниш, Белград, Нови Сад.
Саша Стойкович от Зайчар беше ликвидиран на басейна “Кральевица” в града. Убийството стана пред очите на около 200 души в неделя следобяд. Стойкович е седял на маса в кафенето до басейна, когато млад мъж, облечен в черно и с маска на главата, прескочил без никакви усилия оградата, висока 2,5 метра, хладнокръвно се приближил до Стойкович и от разстояние половин метър стрелял три пъти в тила му. След това изтичал до оградата, прескочил я обратно и избягал. “Стойкович е арестуван няколко пъти. Макар че имаме информация, че той е бил главният снабдител на Тимочка краина с наркотици и че повечето от пратките са минавали през него през последните четири години, никога не сме успявали да му сложим белезниците на ръцете. Нито един дилър или наркоман не го “изпя”, което говори, че Стойкович е бил изключително силен и са се страхували да го издадат. Известни са и връзките му в чужбина, особено в България. Той си е сътрудничил с техните наркобосове и в последно време често е бил там”, каза източник на сръбски вестник от полицията. /БЛИЦ