Новината за назначаването на легендата бе обявена от Карлос Билярдо, извел Аржентина с Марадона в състава си до шампионската титла на Мондиал 1986 в Мексико, на излизане след среща с президента на местната Футболна асоциация Хулио Грондона.
48-годишният Диего Армнандо Марадона наследява на поста подалия оставка след загубата от Чили с );1 в световна квалификация за Мондиал 2010 в ЮАР Алфио Базиле. Другите кандидатури за селекционер на "гаучосите" бяха на бившият треньор на Бока Хуниорс Карлос Бианки, наставникът на Сан Лоренсо Мигел Анхел Русо и Серхио Батиста, наставник на олимпийския тим на Аржентина, спечелил златото в Пекин.

Очаква се един от тези кандидати да стане асистент на Марадона, който все още не официално назначен от Хулио Гордона, който ще го направи в четвъртък, когато Диего навършва 48 години. Първият официален мач на Марадона начело на „гаучосите" трябва да е приятелската среща с Франция на 11 февруари.

Марадона остава завинаги във футболната история с двата си гола срещу Англия за крайното 2:1 на Мондиал 1986 в Мексико, след които Аржентина се класира за полуфиналите на надпреварата, а впоследвие и спечели световната титла. Тогава легендарната 10-ка на "гаучосите" вкара скандален гол с ръка, за копйто по-късно си призна с думите: "Това бе божията ръка". /БЛИЦ