След броени седмици милиони зрители ще гледат "на живо" как умира легендата на британския "Биг брадър". Неизлечимо болната от рак Джейд Гуди продаде смъртта си на телевизията. 27-годишната бивша медицинска сестра и актриса има договор с риалити шоу за излъчването на последните дни от живота й, разказва "168 часа".
Красивата англичанка, издигнала се от нищото на върха благодарение на "Биг брадър", иска да събере още милиони, за да ги остави на двете си малки деца - петгодишния Боби и четиригодишния Фреди. Звездата с тежко детство в семейство на баща престъпник търси компенсация, като направи щастливи потомците си.
"Дъхът ми секна, когато научих, че съм неизлечимо болна. Разплаках се, крещях и виках: Никой ли не може да направи нещо за мен?", разказва Джейд.
Преди да стигне до ужасяващото заболяване, красавицата забавляваше цяла Великобритания с пиперливия си език, неубозданите си изяви по нощните клубове и скандалния си начин на живот.
Сега Джейд, от чиято смелост се възхищават всички на Острова, започва последното си шоу - това на смъртта.
От няколко месеца британската телевизия и таблоидите показват последните мигове на умиращата от рак знаменитост. Момичето, което доскоро скачаше в обятията на съквартирантите си в "Биг брадър", е в инвалидна количка или в памучна нощница на леглото си. Това не й пречи да говори за всичко и то така, че да спечели за пореден път сърцата на всички.
В началото Джейд не вярва, че е сериозно болна. Има проблеми, но вярва, че са преодолими. "Беше ми трудно да ходя в тоалетната, но лекарите ми казаха, че това е заради таблетките за отслабване. Оказа се, че имам тумор и той е толкова голям, че не съм можела да ходя по малка нужда. Все пак мислех, че ще се оправя", спомня си Джейд.
Мъчителното лечение се оказва безполезно. Смъртоносните ракови клетки се разпространяват и обхващат половите й органи. Присъдата на лекарите е категорична - остават й няколко месеца до смъртта.
След като получи смъртоносната си диагноза, Джейд реши да шокира окончателно британците.
На 22 февруари 27-годишната умираща се омъжи за 21-годишния си приятел Джак Уид, за когото се говори, че е бисексуален. двамата направиха пищна 45-минутна церемония в Есекс. Булката едва издържа. Скоро след като младоженците се оттеглиха в хотелската си стая за първата брачна нощ, се появи медицински хеликоптер, за да прибере Джейд в болницата.
"Намери някой друг, когато умра. Ще срещнеш други хора. Искам да си щастлив", каза на сбогуване Джейд на съпруга си, с което отново разтопи сърцата на всички поданици на Нейно Величество. /БЛИЦ