Бившият лекар на Доналд Тръмп и Барак Обама и настоящ републикански конгресмен Рони Джаксън е ужасен от намаляването на когнитивните способности на настоящия президент на САЩ Джо Байдън.

Специалистът обърна внимание на напредналата възраст на държавния глава и заяви, че е много притеснен от състоянието на човека, от чиито действия зависи съдбата на целия свят.

Той написа в Туитър, че ако когнитивните способности на Байдън се влошат, това може да доведе до истинска катастрофа и война. 

"Ужасно е за страната, че Байдън е наш главнокомандващ. Половината от времето той дори не знае къде се намира. И всеки ден ни тласка все по-близо към война с Русия и Китай. Хора ще измират заради упадъка на когнитивните му способности!" - написа Джаксън.

Той добави, че поведението на 80-годишния президент го е подтикнало към подобни размишления.

 


Наскоро стана ясно и кого Байдън иска да поздравява през цялото време по време на публичните си изяви. Хора от близкото обкръжение на президента и журналисти дълго време си блъскаха главите над този проблем.

Това дори стана повод за шеги в медиите, според които Байдън разговаря и се ръкува с "Невидимия".

"Казах на губернатора Мърфи - всеки път, когато чуя "президента на САЩ" се оглеждам и се чудя "къде, по дяволите, е той?", обясни самият Байдън странното си поведение, по време на брифинг.

 

 

През февруари стана известно, че Байдън може скоро да обяви номинацията си за втори мандат. В очакване на това събитие ръководителят на Белия дом претърпя медицински преглед, резултатите от който бяха споделени от лекуващия му лекар.

Настоящият лекар на Белия Дом Кевин О'Конър отбеляза, че здравето на най-стария президент в американската история не се е променило много след последната му проверка, която се проведе в края на 2021 г.

Въпреки това, стопанинът на Белия дом често плаши публиката не само със странни изявления, но и с външния си вид. Наскоро американците забелязаха сериозна рана на ръката му, която наподобява следи от абокат или дълбоки инжекции.

 

 

Превод и редакция: БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук