Д-р Рони Джаксън, който е работил като медицинско лице в Белия дом при управлението на Барак Обама, заяви, че настоящият държавен глава на Съединените щати "не е нито във физическо, нито в ментално състояние" да ръководи страната, пише "Ню Йорк Пост".

Думите му са по повод инцидента от миналата седмица, когато по време на церемония в Колорадо 80-годишният Джо Байдън падна на подиума и се наложи трима души да го вдигнат, за да се изправи отново на краката си.

"Не искам да звучи като изтъркана плоча, но ще го кажа отново: този човек не е в състояние психически или физически да бъде наш президент и това е лоша ситуация за нас", каза Джаксън по време на гостуване по Fox News Channel.

"Част от работата на президента на Съединените щати е да вдъхва доверие и да проектира сила. Той не може да го направи, защото е твърде стар за тази работа, и това е много жалко", каза още Джаксън.

 

 

"Мисля, че сега физическият му упадък започва да подчертава много ясно и когнитивния, което се превръща в проблем за националната сигурност. Трябва да направим нещо по въпроса", коментира специалистът.

Джаксън, който в момента е част от Републиканската партия, разкритикува съветниците на Байдън, които му са разрешили да се впусне в надпреварата за втори мандат.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук