Първият президент на демократическа Полша Лех Валенса заяви, че действащият в момента президент на страната Лех Качински е длъжен да освободи поста си, защото с дейността си вреди на страната, предаде АФП, цитирана от Лента.ру.

“Вземайки под внимание поведението на сегашния президент, е необходимо да се направи така, че да се съкрати срока на пребиваването му във властта. Той превръща Полша в посмешище”, казва Валенса. 
При това бившият президент отбелязва, че свалянето от власт на Качински трябва да стане по законен ред, в съответствие с  принципите на демокрацията. Валенса не изключва, че може сам да се кандидатира за президент на изборите.  
Причината за коментара на Валенса дойде след като полският президентът Лех Качински заплаши да съсипе кариерата на изтъкната полска телевизионна журналистка, защото му задала въпроси за Лех Валенса. Той обвинил Лех Валенса, че в миналото е обидил брата му близнак Ярослав Качински, който сега е водач на най-голямата опозиционна партия Право и справедливост. /БЛИЦ