Четирима полицаи - една жена и 3-ма мъже, загинаха при нападение, извършено от техен колега в централата на полицията в Париж. Нападателят е ликвидиран. Според разследващите не става дума за тероризъм, а по-скоро за престъпление по лични подбуди.

Атаката в полицейския участък се развива към 13 часа местно време. 45-годишен мъж напада колегата си с керамичен нож в стаята, в която работят. Преди да бъде ликвидиран, убива още 3-ма полицаи. Пети е ранен и е в тежко състояние. нападателят е работел в компютърното звено на участъка от 2003 година насам. Според френската телевизия BMF, преди 18 месеца е приел исляма. Мотивите му обаче все още не са ясни. Властите съобщиха, че още се опитват да разберат дали има терористична връзка.


Кристоф Кастане - министър на вътрешните работи на Франция: Никога не е показвал поведенчески промени. Преди смъртносното нападение днес, не е давал ни най-малкия повод за тревога.

Води се разследване за умишлено и предумишлено убийство на държавни служители. В дома на нападателя се провежда обиск. Президент Еманюел Макрон и премиерът Едуар Филип посетиха местопрестъплението.

Полицейски служител сподели пред френските медии, че между нападателя и прекия му началник е имало множество проблеми и напрежение.

Профсъюзен представител определи случилото се като "момент на лудост" и криминален, а не терористичен акт.

Вчера стотици френски полицаи протестираха в Париж срещу ниското заплащане и лошите условия на работа. По данни на полицейските профсьюзи от началото на годината живота си са отнели 52-ма служители на реда.