Всички знаят, че лекарите, полицаите и пожарникарите имат едни от най-трудните и изтощителни професии. Но много малко хора разбират наистина колко сили - морални и физически, полагат тези специалисти, за да се справят с трудностите и да продължат напред. 

Може би заради това младата американка Лора е решила да сподели в профила си в социалната мрежа снимка на близначката си. На нея Кейти е седнала в един стол, изглежда напълно разбита и изморена и се опитва да сдържи сълзите си. Тя няма сили дори да изяде вечерята си. 

В този ден Кейти, която е медицинска сестра, не е успяла да спаси дете, пише Bored Panda.

Фото  Facebook / Laura McIntyre

Тя е била на работа четвърта поредна смяна и над 53 работни часа не е имала възможност да си почине. Такива случаи не са рядкост в практиката на медицинските служители и се случват буквално всеки ден. След всяка адска смяна Кейти шофира час и половина, за да се прибере у дома, спи няколко часа и се връща отново в болницата. 

Фото  Facebook / Laura McIntyre

"Някога замисляли ли сте се с какво се сблъскват медицинските сестри? Те виждат щастливите лица на младите майки и дечицата им. Те виждат плачещи жени, изгубили децата си и посинелите бебета. Някога викали ли сте погребално бюро, за да им връчите мъртво бебе?", пише Лора.

Фото  Facebook / Laura McIntyre

С поста си младата жена иска да напомни на хората какъв стрес и ужас са принудени да търпят медицинските сестри на работното си място. Кейти винаги била всеотдайна към пациентите си, забравяйки, че самата тя се нуждае от грижи.