Любовни писма на принц Чарлс до неговата бивша приятелка Джанет Дженкинс бяха продадени на търг в eBay за 30 000 долара, съобщава вестник “Таймс”.
Описанието на лота на сайта засега все още стои, страницата не съдържа бележки за извършена продажба, а като дата за търга е посочен 28 март.
Принцът се запознава с Дженкинс през 1975 г., когато той е 26-годишен офицер от ВМС, а тя работи в британското консулство в Монреал. Пет от писмата Чарлс пише през 1976 г., а шестото през 1980 г., тоест година преди сватбата му с Дияна Спенсър.
Преди няколко години Дженкинс продава писмата на колекционера Алисия Керъл и тя ги включва сред останалите лотове на търга. През 2005 г. писмата вече бяха предложени на търг за 45 000 долара, но тогава купувач не се намери.
Не се посочва името на купувача на писмата, написани на хартия с официалната емблема на кралското семейство и снабдени със сертификат за истинност. По думите на Керъл в тях няма нищо непристойно или провокативно, това са “просто романтични писма на мъж до приятелката му”, които все пак имат историческо значение.
Както отбелязва “Таймс”, в писмата си Чарлс пише по-специално за брака и развода и за страха да не се ожени за неправилната жена. “Ясно е, че трябва да се оженя колкото е възможно по-скоро и тогава всички тези хора малко ще се отпуснат. Мисля, че най-доброто решение ще бъде да си взема за съпруга по едно момиче от всяка страна от Общността”, цитира едно от посланията вестникът, предаде ЛентаРу. /БЛИЦ