Македонският парламент избра Правителство без опозицията . Никой от депутатите не гласува “против” или “въздържал се”, а опозиционните партии в парламента бойкотираха заседанието.

За премиер и избран Никола Груевски, министър на отбраната– Зоран Коняновски, министър на вътрешните работи - Гордана Янкуловска, министър на правосъдието - Михайло Маневски, министър на външните работи - Антонио Милошоски, министър на финансите - Трайко Славески, министър на икономиката - Фатмир Бесими, министър на земеделието - Ацо Спасеновски, министър на здравеопазването - Буяр Османи, министър на образованието - Перо Стояновски, министър на труда и социалната политика - Джелал Байрами, министър на местното самоуправление - Муса Джафериинистър на културата - Елизабета Канчевска- Милевска, министър на информационното общество – Иво Йовановски, министър на транспорта и съобщенията - Миле Янакиeвски, министър на околната среда и благоустройството - Неджати Якупи. Министри без портфейл в новото правителство са Зоран Ставревски, Абдулаким Адеми, Неждет Мустафа, Веле Самак, Хади Незири и Ивица Боцевски.
По-късно македонският министър-председател Никола Груевски каза, че отсъствието на опозицията от вчерашното парламентарно заседание е погрешен. Груевски е цитиран от македонската агенция МИА.


Смятам, че сгрешиха, е казал Груевски след избора в отговор на журналистически въпрос за отсъствието на опозицията. “Поводът, който избраха, за да не присъстват на заседанието и изобщо да отсъстват от парламента е доста непопулярен, когато се опитвате да се противопоставите на борбата срещу престъпността и корупцията чрез изнудване в парламента. Не е добър избор да се отсъства или да се бойкотира изборът на правителство. Мисля, че в разстояние на година, две, три или повече ще схванат, че са сгрешили през този период, с подобна мотивация да решат да бойкотират парламента”, е посочил Никола Груевски./БЛИЦ