Обир на 70 000 евро бил извършен във филиал на банка Уникредит в Торино. Двамата крадци, братята Матео и Микеле Манганаро от Катания, били маскирани като премиера Силвио Берлускони и неговия политически съмишленик и депутат Марчело Делутри, съобщи Елена Шаханова, кореспондент на БНР в Милано.
Благодарение на съобразителността на една от банковите служителки, карабинерите успели навреме да блокират всички изходи на филиала. Единият от бандитите заплашил, че ще стреля по тях, но се объркал, че служителите на реда не се трогнали от оръжието, което държал в ръцете си. То се оказало играчка, а играта на сицилианците приключила дотук.
Двамата братя са арестувани, откраднатите пари - намерени в раницата на единия от тях, докато техният съучастник успял да избяга. Гражданин заснел от балкона си цялото събитие, благодарил на карабинерите и им подарил за спомен направения от него запис.
Италианският вестник „Кориере де ла сера" коментира, че вероятно крадците са се вдъхновили от филма „Критична точка", в който обирджиите носели маски на бивши американски президенти. /БЛИЦ