58% от необвързаните европейци, които търсят запознанства в интернет, са засегнати от лъжите при виртуалните запознанства, разкри проучване на "Logitech".
Италианците водят класацията – при тях цели 72% от запитаните са били излъгани. В замяна на това 58% от германците, 56% от французите и 55% от англичаните са признали, че са били излъгани.
Холандците демонстрират най-голяма откровеност – при тях само 48% от хората са били излъгани от потенциалния партньор, който се е представил като по-различен, отколкото е в действителност.
Проучването установява, че най-често срещаните лъжи при виртуалните запознанства в Европа са свързани с външния вид и привлекателността, последвани от теглото. Добра новина за плешивите мъже: липсата на достатъчно коса рядко е била повод за оплакване при първа среща.
За тези, които търсят любовта в интернет, външният вид е ключов фактор при взимане на решение дали да отидат на среща или не. Освен това, снимките във виртуалните профили често са обработени и доста подвеждащи. Затова не е чудно колко често хората се разочароват, когато срещнат на живо съответния потенциален партньор.
Logitech проведе проучване, за да установи каква е разликата, ако при виртуалното запознанство хората са ползвали уеб камери. По-голямата част от запитаните европейци (54%) са се съгласили, че ако видиш човека, преди за излезеш на среща с него и не ти хареса, можеш да кажеш не и така да си спестиш загубата на време и взаимното разочарование.
45% от англичаните и германците са споделили, че това би ги накарало да преодолеят мързела си и да се съгласят да отидат на среща. Един от трима французи и италианци също са съгласни с това твърдение.
42% от германците и един от трима холандци и италианци са казали, че това би им помогнало да преценят предварително външния вид на човека отсреща и да отидат на среща независимо от това как изглежда той.
Над 22% от германците са потвърдили, че ако харесат предварително човека отсреща, когато отидат да се видят на живо с него дори биха били готови да имат интимни отношения с него. /technews.bg