Млада жена роди момиченце с генетичен дефект, заради който бебето преживяло едва четири седмици. След смъртта му обаче Шарлот отказала да повярва, че е мъртво и убедила съпруга си да не го погребват още. Така родителите прекарали с телцето на дъщеричката си 16 дни.
 

След всичко преживяно Шарлот и Атила разказват историята си в социалните мрежи и дори публикуват снимки от тези тъжни, 16 дни.

Майката до последно не знаела, че детето, което носи, ще се роди с увреждания. Затова тя и съпругът й приели толкова болезнено новината, че бебето ще преживее едва няколко седмици.
 
Когато момиченцето починало в болницата, психолози решили да оставят родителите още няколко дни с бебето и дори им осигурили специална охлаждаща постелка, която да съхрани телцето. Така майката и бащата можели да излизат навън с дъщеричката си и да я разхождат с количката, макар и мъртва.
 
Четири дни преди погребението Шарлот и съпруга й прибрали тялото на дъщеричката си в дома си.


 
"Сега знам, че тя е на по-добро място. Държах я в ръцете си, когато тя умря и просто не можех да повярвам, че това се случва. Благодарение на това, че можех да я поддържа още няколко дни близо до себе си, преживях по-леко загубата. Сега вярвам, че е на по-хубаво място", признава Шарлот.

Превод и редакция: БЛИЦ