Заради продажбата на собственото си бебе за сумата от 1000 евро майка с украински произход бе осъдена на повече от 2 години затвор в Италия.
Съд в италианското градче Авецано осъди жената на 2 години и 3 месеца лишаване от свобода. Въпросната жена продала бебето си на италианска двойка през 2004 година, съобщава италианската информационна агенция АНСА. И за двойката, закупила детето също са предвидени присъди с лишаване от свобода. Жената трябва да излежи 2 години и 6 месеца в затвора, докато мъжът трябва да остане зад решетките с 2 месеца повече.

Друг мъж, който пък посредничил при продажбата на детето, ще трябва да излежи присъда от 4 години. Всички подсъдими се признали за виновни, за да бъде ускорено съдебното дело.

Друга украинска жена, която също изпълнявала ролята на посредник в тази нелегална търговия, пък отрича за участието си в подобно престъпление и ще трябва отново да се яви пред съда.

Търговията с бебета станала достояние на полицията, докато тя подслушвала телефонни разговори във връзка с нелегалната имиграция в страната. Продаденото дете е момиченце и е дадено на семейство, което ще се грижи за него. /БЛИЦ