Разпродажба на лични вещи на Майкъл Джексън ще се предава в пряк ефир. Сценични костюми, музикални награди, колекция от произведения на изкуството, автомобили – общо на търга за продажба ще бъдат предложени над 2 000 предмета. Кралят на попа ще пожертва дори портите на ранчото “Невърленд”. Това ще бъде първият аукцион, разрешен лично от Майкъл Джексън.
50-годишният Майкъл Джексън за първи път обявява за продажба лични вещи. Безпрецедентният търг Julеin’s ще се състои в Лос Анджелис от 22 до 25 април в хотел Beverly Hilton. Организаторите съобщиха, че търгът ще се предава директно в ефир по канал Auction Network.
Печалбата от продажбата на свои вещи Джексън планира да даде във фондацията на благотворителната организация MusiCares, която подкрепя нуждаещи се музиканти. Самият певец обаче е на ръба на фалита, отбелязва РИА “Новости”. Финансовите му затруднения се появиха след поредицата шумни съдебни дела по обвинения в педофилия. Обвиненията срещу него бяха снети през 2005 г., но финансовото му състояние отбелязва упадък, като разходите на певеца многократно превишават приходите му. /БЛИЦ