Дмитрий Медведев е най-популярният мъж в Русия. Президентът на Русия изпревари по популярност не само президента на САЩ Барак Обама, бившия американски президент Джордж Буш, лидера на Франция Никола Саркози, но и премиера на Русия Владимир Путин, предаде РИА “Новости”.
Компанията “Медиалогия” състави класация на най-известните представители на силния пол в руската преса и по руските телевизии за 2008 г., съобщи ЛентаРу. Изследването е проведено на базата на 3 500 най-влиятелни медии в Русия /телевизия, радио, вестници, списания, информационни агенции, интернет медии и блогове/.
Популярността е била оценявана не само по броя споменавания на личността в медиите, но и по качество на присъствието в информационното поле.
Начело на двайсетте най-известни мъже в руското информационно поле е президентът Медведев, а на второ място по популярност е премиерът Путин. В първата десетка влизат и външният министър Сергей Лавров (4-о място), министърът на финансите на Русия Алексей Кудрин (5-о място), петнадесетият Патриарх на Москва и на цяла Русия Алексий II (8-о място), кметът на Москва Юрий Лужков (9-о място) и председателят на Държавната Дума Борис Гризлов (10-о място). Американският президент Барак Обама е трети в класацията, неговият предшественик Джордж Буш е на шестото място, следван от френския президент Саркози. /БЛИЦ