Първата дама на САЩ Мелания Тръмп за пореден път демонстрира завидна класа по време на посещението на държавния глава в Индия. Тя слезе от президентския самолет в Ахмедабад в зашеметяващ бял костюм с елементи от традиционното индийско облекло, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Костюмът на 49-годишната първа дама е дело на дизайнерите Никълъс Хайто и Ерве Пиер. Не за пръв път тя се появява с него.
 

 
 
На летището президентската двойка беше посрещната от Иванка Тръмп и индийския премиер Нарендра Моди.
 
 
В първия ден от посещението си в страната Доналд и Мелания Тръмп посетиха най-известната ѝ забележителност – Тадж Махал, и си направиха романтични снимки пред нея. Хванати за ръце те се възхитиха на едно от най-големите чудеса на света.
 


 
Американският президент не спря да повтаря колко изумителна е мраморната гробница. Дойката се разписа в книгата за гости и се разходи в градините около монумента.
 
Любопитното е, че нямаше и следа от близо 1000-та маймуни, които обитават района около Тадж Махал. Поради страх от инциденти властите бяха разположили охранители с оръжия с упойващи стрелички, които да държат животните настрана от височайшата двойка.
 
По-рано през деня Тръмп се появи на препълнения стадион в Ню Делхи в компанията на премиера Моди. Пред 110 000 души двамата държаха вдъхновяващи речи и получиха бурни овации.
 
 
„Америка обича Индия. Америка уважава Индия. Америка винаги ще бъда вярна на приятелите си от индийския народ. Оказахте голяма чест на американския народ. Мелания, моето семейство, ние винаги ще помним това забележително гостоприемство“, каза американският президент.

Превод и редакция: БЛИЦ