Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания посетиха Бъкингамския дворец, за да се срещнат с кралица Елизабет II, принц Чарлз и Камила. Те получиха специален поздрав с оръжие в тяхна чест.
 

Кралицата се ръкува топло с Доналд Тръмп и се усмихна широко, преди да се обърне, за да поздрави първата дама. Тогава Тръмп и кралското семейство влязоха вътре в двореца.


49-годишната първа дама на САЩ отдаде безсловесна почит на вечно модния стил на Даяна, избирайки тоалет в една от любимите цветови комбинации на трагично загиналата принцеса - бяло и тъмносиньо.


Както БЛИЦ по-рано съобщи, Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение във Великобритания. На лондонското летище Станстед Тръмп беше посрещнат от посланика на САЩ във Великобритания Уди Джонсън, външния министър Джереми Хънт и други официални лица. Той премина козирувайки край 20-те войници от почетната рота и се качи на президентския хеликоптер, с който замина за столицата.
 Принц Хари също ще се срещне с Доналд и Мелания Тръмп, но Меган Маркъл ще остане настрана и ще се грижи за бебето Арчи, пише DailyMail.
 Тази вечер нейно величество ще бъде домакин на държавен банкет в чест на американския президент, едновременно навън ще се проведат масови протести заради напрежението между Доналд Тръмп и кмета на Лондон Садик Хан, който сравнява Тръмп с фашистите от ХХ век. Кацайки в Лондон, американският президент заяви: „Той е дребен неудачник, който трябва да се съсредоточи върху престъпността в Лондон, а не върху мен“.

Превод: БЛИЦ