Двата гиганта в германското автомобилостроене Даймлер Бенц и БМВ преговарят за тесно партньорство.
Според информация на FAZ (Frankfurter Allgemeinen Zeitung) първите договори между двата най-големи конкурентни концерна вече са готови за подпис. Всичко, което не забелязва клиентът и което не вреди на марката, в основни линии е замислено като коопериране, съобщават високопоставени мениджъри на двата автомобилни гиганта в Германия. На този етап не става въпрос за огромно капитално участие на двете страни, подчертават мениджърите.

Сближаването между Мерцедес и БМВ и израз на чиста и неподправена необходимост във връзка със световната финансова криза. На два пъти през настоящата година босът на Даймлер Дийтер Цетче коригира прогнозите си към все по-негативни резултати. А това означава, че Мерцдес няма да може да регистрира желаните печалби за годината. За всичко това Цетче ще даде допълнителна информация във вторник. Мениджърите от Щутгарт обаче говорят за настроени на “паника и депресия”.

Напоследък потребителите все по-често прибягват до покупката на по-малки коли и избягват луксозните и обширни модели на Мерцедес и БМВ, което няма как да не доведе до огромни загуби за двете компании. /БЛИЦ