Покана за рождения ден на 15-годишно момиче от провинциално градче в Мексико привлече вниманието на милиони хора, които се отзоваха ентусиазирано на предложението. Причината за това стана видеоклипът, в който семейството кани на тържеството „всички”, съобщава RT.
В клипа домакинът и баща на рожденичката Кресценцио Ибара обяснява как на рождения ден на дъщеря му на 26 декември ще има много забавления, храна, състезания с коне и оркестри. Той дружелюбно обявява, че „всички” са поканени в Сан Луис Потоси да празнуват.
 


„Здравейте, как сте? Каним ви на 26 декември на 15-ия рожден ден на дъщеря ни Руби Ибара Гарсия”, заявява той. След като обяснява, че е наел три местни групи да пеят на партите, той добавя, че победителят в конното съст3езание ще спечели 10 000 песос (490 долара) за награда. „Всички са срдечно поканени”, казва той, вероятно без да осъзнава силата на думите си.
 
Над 1,2 млн. души са заявили във Фейсбук, че искат да посетят събитието. За това помага и факта, че мексиканците са известни с шумното празнуване на 15-ия рожден ден – еквивалент на „сладките 16” в САЩ.
 
В социалните мрежи, разбира се, се появиха и много шеги и колажи по случая, както и хаштаг #XvdeRubi, с който да се „промотира” събитието.
 


Само времето ще покаже колко точно ще бъдат участниците в знаменития купон, но властите не искат да рискуват. Взети са мерки за сигурност в малкия град Ла Хоя, който има едва няколко хиляди жители. Конгресменът на северния щат Роберто Сеговия заяви, че би искал служители на Червения кръст да бъдат разположени в региона, за всеки случай.
 
„Предлагаме тази помощ, защото това е нещо впечатляващо, как този феномен нарасна в социалната мрежа и предизвика огромно вълнение в нашия район. Държим връзка със семейството, полицията и спешните служби, за да осигурим безопасност в региона”, каза той.

Превод и редакция: БЛИЦ