Министърката на труда на Нова Зеландия Джулия Джентер говори на Световната конференция на ООН относно положението на жените с бебето си на ръце. Тя обясни своята постъпка с това, че е родила детето съвсем скоро - преди шест месеца и засега не може да го оставя само за дълго време. Между другото, преди време тя пристигна с велосипед, за да ражда в болницата.

По време на речта, малкият "говорител" прояви интерес към написаната реч на майка си и се опита да дъвче една от страниците, а след това и значката й.


 


В това време, самата Джентер разказваше за опита на Нова Зеландия в премахването на неравенството между половете и включването на жените в политическия живот на страната. Тя отбеляза, че приносът на жените за развитието на благосъстоянието на обществото често се подценява, въпреки че "по-голямото участие на жените в органите на властта върви ръка за ръка с икономическия просперитет и социалната справедливост".

По-рано министър-председателят на Нова Зеландия, Джасинда Ардерн, също присъства на сесията на Общото събрание на ООН заедно с нейната тримесечна дъщеря.

Превод и редакция: БЛИЦ