26 деца от начално училище във Вашингтон, въоръжени с лопати и гребла, помогнаха вчера на първата дама Мишел Обама да разкопае собствена зеленчукова градина на Белия дом.
На 100 кв. м близо до фонтана на Южната морава ще се отглеждат спанак, броколи, няколко вида марули и къдраво зеле, тикви, грах, подправки, къпини, боровинки и малини, предаде Асошиейтед прес. Така президентското семейство и гостите му ще имат винаги пресни плодове и зеленчуци на трапезата си.

Ще има и пчелен кошер. "Ще се опитаме да произвеждаме и собствен мед", каза Мишел Обама на учениците от началното училище Банкрофт, които покани да й помогнат за копаенето.  "Искам да съм сигурна, че семейството ни, както и екипът и всички гости, които идват в Белия дом и се хранят на нашата трапеза, ще получават наистина пресни плодове и зеленчуци. Установих от опит с моите дъщери, които са на 10 и 7 години, че зеленчуците им харесват повече, ако са вкусни", обясни на децата първата дама.

Съпругата на Барак Обама e първата след Елинор Рузвелт, която засади "градина на победата" през Втората световна война, за да даде пример на американските домакини как да си помогнат сами във военновременната криза. /БЛИЦ