Неидентифициран самолет е забелязан на 11 километра от военното летище в Новофедоровка, 3,5 часа преди експлозиите.

Това се доказва от сателитни снимки, които успяха да уловят силуета на самолет, който се намираше над водите на Черно море южно от Новофедоровка. Снимките, направени от космическия кораб Sentinel-2, показват, че самолетът се е движил с доста висока скорост и е бил на малка височина.

На снимките можете да видите силуета на самолета, в три различни цвята. Подобно явление възниква поради факта, че космическият кораб, движейки се, не може да получи ясна картина на самолета, който също е в движение, което е показано на съответната диаграма. Все пак определено говорим за самолет, докато той може да бъде както много голям дрон, така и разузнавателен самолет.

Към момента няма информация за кой точно самолет става въпрос, но поради публикуването на сателитни снимки това породи нови версии и предположения в мрежата относно инцидента, въпреки че по официални данни детонацията на боеприпаси на един от обектите. Не е известно дали руски военни самолети са били в посочения район по това време, но по-рано в западната част на Крим са наблюдавани полети на руски военни самолети, вероятно наблюдаващи Черно море.

По последни представени данни броят на жертвите на експлозиите на военното летище в Крим достигна 13 души, като се съобщава за поне един загинал.

Превод: БЛИЦ

 


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук