Потребителите на картографската услуга на Google Maps са забелязали самолет-призрак на мястото на самолетна катастрофа през 1979 г., при която загинаха 273 души.

Откритата находка е споделена от потребител на Reddit под прякор BewareTheSpamFilter, съобщава "Дейли Стар".

Сателитните снимки показват част от самолета близо до мястото на катастрофата на полет 191 на American Airlines в близост до американския град Дес Плейнс, щата Илинойс.В самолета-призрак на фотографията липсва дясното крило и предната част на фюзелажа. От британското издание предполагат, че на кадрите може да се разгледа само част от машината поради неправилно залепване на сателитните изображения.На няколко десетки метра от самолета авторът на скриншота е поставил точка на картата. Тя посочва къде се е случила катастрофата на 25 май 1979 г.

Тогава пътнически самолет, летящ с вътрешен полет до Лос Анджелис, е рухнал на земята няколко секунди след излитане от международното летище О'Хара.

На борда е имало 258 пътници и 13 членове на екипажа, като всички те са загинали. Освен това под останките на самолета били открити телата на още двама души, които не са били на борда.

Превод и редакция: БЛИЦ