Наскоро в "Tiktok" започнаха да печелят гледания видеоклиповете на Кори Бенет от Индиана, САЩ. Къдрокосият момък обикновено снима видеоклип без риза и може снизходително да се направят изводи за причините за такава популярност. 

Но Кори изобщо не е идол на тийнейджърките. Момъкът е роден с рядка болест, за която говори в социалните мрежи, пише Lad Bible.


Лекарите диагностицирали блогъра с ключично-черепна дизостоза. При него костите на черепа се развиват с дефекти, а ключиците или напълно липсват, или са изградени частично. 

В Тикток Кори показва какво означава живот без ключици. Той може да протегне ръце пред себе си, докосвайки едното рамо с другото и изглежда доста зловещо. 

Но въпреки всичко видеоклиповете на този тип събират милиони гледания и стотици хиляди харесвания, а в коментарите потребителите са изумени от състоянието му и го молят да изпълни някакво предизвикателство.

В училище на Кори постоянно му се присмивали заради височината, големия череп и странната реч, така че той решил да стане популярен. Избрал най-лесния начин - "Тикток" - и взел правилното решение. 

Сега блогърът обяснява във видеоклипове, че няма нужда да стоите настрана от хората с такава болест и че и те също могат да успеят. Поразителен пример за това е както самият той, така и актьорът Гатен Матарацо, който изигра ролята на Дъстин Хендерсън в телевизионния сериал Stranger Things. В интервю през 2016 г. той призна, че също страда от това рядко заболяване.

"Хора от цял ​​свят ми писаха със същата диагноза и ми благодариха, че отразявам тази тема. Много хора ме подкрепят и говорят за позитивност на тялото. Разбира се, има хейтъри, които оставят груби и гневни коментари, но това не ме спира. Ще продължавам да снимам видеоклипове, защото знам колко трудно е да се израства с такава болест," пише Кори Бенет.

Превод: БЛИЦ