Клип, заснет в околностите на Сергиевого Посада в Московска област, само за няколко дни успя да събере над 3 милиона гледания. 


Популярността на публикацията не е трудно да се обясни. Всичко, което обича интернет са екшънът и животните - сигурен начин да станеш популярен. 

Във видеото, как се вижда, разярена мечка тича след бягаш младеж, а глас вика: "Дай му нещо".

Следва най-учудващата част. Веднага щом мечката е почерпена със сладолед от див хищник тя се превръща в домашно кротко и спокойно меченце. 

Естествено, действията във видеото не могат да бъдат определени като безопасни, но е очевидно, че авторът е знаел какво прави. 

Всъщност на кадрите е мечето Том, което не е диво и знае, че хора не трябва да се нападат. 

В профила си в инстаграм Сергей успокоява всичките интересуващи се, че с мечето всичко е наред. 

"Относно мечката: родиха се две мечета в мобилен зоопарк. Едното бе убито от майка си, другото бе отделено от нея и предадено на @tom.bear.tom. Мечето нямаше да може да оцелее сред природата. Сега е на 1,5 години. Държи се отлично, обичано е, за него се полагат грижи", написа той.  

В коментарите под видеото феновете се шегуват, какво ще си помислят жителите на другите страни, когато изгледат клипа. "Представям си какво ще си мислят на Запад. Че по улиците мечките свирят на балалайки и взимат на хората сладоледите от ръцете", пише един от тях.