Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила бяха имунизирани с първа доза от ваксина срещу COVID-19, съобщи Ройтерс, като цитира съобщение на канцеларията на принца в Кларънс Хауз. 

Принц Чарлз, на 72 години, се ваксинира, след като родителите му кралица Елизабет Втора, на 94 г. и принц Филип, 99 г., бяха имунизирани през януари.

"Принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол получиха първата доза от ваксина срещу COVID-19", се посочва в краткото съобщение от Кларънс Хауз. В него не се посочва кога са имунизирани принц Чарлз и съпругата му.

Британският престолонаследник даде положителен тест за новия коронавирус още при първата вълна на пандемията през март миналата година, но каза, че имал късмет да прекара инфекцията с леки симптоми и бързо се възстановил.

Досега във Великобритания са ваксинирани около 13 милиона души. При посещение в център за имунизации през декември миналата година принц Чарлз каза, че вероятно ще е доста назад в списъка за ваксиниране, но със сигурност ще се имунизира.

Обикновено членовете на кралското семейство се въздържат да огласяват подробности за здравословното си състояние, но решиха да съобщават публично за ваксинирането си, за да се избегнат спекулации.